Traditioneel zelfbouwen of zelfbouwen met een twist?

februari 4, 2020 1:43 pm

Wie vaker een huis heeft gebouwd draait zijn hand er misschien niet meer voor om, maar de meeste mensen bouwen maar één keer in hun leven een eigen huis. Reden te meer om goed uit te zoeken wat dat nu inhoudt.

De hoofdstappen zijn bij iedereen wel bekend. Om te bouwen heb je geld en grond nodig, een architect en een aannemer. Maar in het proces komt er nog zoveel meer bij kijken. Wie regelt de tijdelijke en definitieve aansluitingen, hoe zit het met de legeskosten voor de omgevingsvergunning, klopt de paallengte uit de begroting wel, wat is het afwerkingsniveau, kan ik zelf nog werkzaamheden uitvoeren, wat valt wel/niet onder meerwerk, hoe gaat de woning verwarmd worden en wie sluit dat aan, etc. Om hierin te begeleiden hebben wij een kavelcoach die de kopers stap voor stap meeneemt in dit proces.

Maar zelfbouwen kan nog makkelijker: met een kant en klaar ontwerp dat al afgestemd is op de locatie. Het ontwerp is klaar en de bouwkosten zijn al bekend. Geen goedkeuring meer nodig van Welstand, de woning past al in het bestemmingsplan, het kavelpaspoort én het beeldkwaliteitsplan.

Bij al onze ontwerpen voor Gantel de Baak zijn alle hierboven genoemde zaken inbegrepen in de prijs. Zelfbouwen zonder de nadelen!